Kom godt igennem en stresset hverdag

Livet som forældre i nutidens pressede og stressede samfund kan til tider være ganske hårdt. Der er meget at se til, og mange forventninger der skal leves op til. Det er derfor ekstra vigtigt, at man tilegner sig en sund livsstil, både fysisk og mentalt, for på bedst mulig vis at kunne leve op til de mange høje forventninger. Her er et par råd til, hvordan du kommer godt igennem en stresset hverdag.

Døjer du ofte med forkølelse, hovedpine og diarré, så hav medicinen klar

Er du for alvor blevet ramt af stress, så kan det lynhurtigt gå ud over din generelle sundhedstilstand. Det kan føre til hyppige forkølelser, hovedpine og endda også diarré. For en sikkerheds skyld er det godt at have en pakke Hidrasec klar, eller andet lignende præparat, som effektivt bekæmper akut diarré.

Dit primære fokus bør dog være på at forebygge, at du overhovedet bliver syg. Og det kræver som nævnt en omlægning til en sundere livsstil.

Træning, mental afkobling og afstresning er vejen frem

Som forældre kender I sikkert alt til den hektiske hverdag, som ofte begynder meget tidligt med at vække børn, få dem i tøjet, afleveret i institution osv. Dagen slutter af med at hente dem igen, lave mad, for så til sidst at få dem lagt i seng igen.

Alle forældre bør have fokus på at træne dagligt. Prøv at integrere det i dagligdagen, f.eks. ved at gå med børnene til børnehave eller skole. Dernæst bør der være fuld fokus på mental afkobling om aftenen, i weekender samt i ferier. Generelt set er afstresning vejen frem, og meget gerne sammen med børnene.

10 Mar 2021