Top 3: Her er de mest almindelige graviditetsgener

At opnå graviditet er et kæmpe ønske for mange par. Det hele kan derfor virke rosenrødt og fantastisk, når man som par står med en positiv graviditetstest. Men træerne vokser trods alt ikke ind i himlen, og som gravid skal man indstille sig på en række gener. Her er en top 3 over de mest almindelige af dem.

Sure opstød og halsbrand

En del gravide døjer ofte med sure opstød, halsbrand og spiserørsbrok. Det er en af de tre mest almindelige gener, gravide oplever, og man kan heldigvis dulme smerterne ved at tage præparater såsom Gaviscon, eller lignende. I tilfældet med Gaviscon er der tale om et receptfrit lægemiddel, og det fås både i flydende form, samt som tyggetabletter.

Hovedpine og strækmærker

To af de andre mest almindelige graviditetsgener er hovedpine og strækmærker. I tilfældet med hovedpine konstateres det ofte, at man som gravid pludselig får problemer med det en del mere end før graviditeten indtraf. Det kan dels skyldes periodevis lavere blodtryk, samt hormonelle forandringer. Fælles for det hele er, at du bedst bekæmper hovedpinen ved at drikke masser af vand.

Strækmærker er også noget de fleste gravide må affinde sig med at få. I det hele taget er huden et af de områder af kroppen, hvor der sker størst forandringer i løbet af graviditeten. Mange gravide oplever således pigmentforandringer, og rigtig mange får også den her karakteristiske mørke linje fra omkring navlen og ned. Det er alt sammen ganske normalt, og giver sjældent anledning til bekymringer, hvis man henvender sig hos sin læge.

10 Mar 2021